28 de novembre, 2010

Ana Juan

Hi han pàgines web que ens ofereixen molts recursos per conèixer en profunditat aquell escriptor o il·lustrador que ens interesi. És el cas del "Servicio de Orientación de Lectura infantil y juvenil". Amb facilitat obtenim informació sobre qualsevol autor que busquem i que estiga en la base de dades: entrem en la web, ens dirigim al directori i després a la galeria d'escriptors i il·lustradors, finalment busquem alfabèticament.
D'aquesta manera he arribat fins a Ana Juan, il·lustradora, escriptora i pintora que neix a València en 1961.
És Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. En 1994 obté una beca d'estudis en l'Editorial Kodansha de Japó. Ha realitzat nombrosos treballs per a portades de llibres, cartells, pòsters, etc. Algunes de les seues creacions estan dirigides al públic infantil i juvenil. Des de 1983 ha col·laborat com a il·lustradora en diverses revistes i en els suplements dominicals dels periòdics El Mundo, El País i en la publicació Dones en l'Art.
Ha participat en nombroses exposicions tant nacionals com a internacionals. A l'abril de 2002 participa en l'exposició col·lectiva "El Text Il·luminat". Les seves obres han estat guardonades amb nombrosos premis de pintura.
Algunes de les seues il·lustracions:
Elenita

La Bella Durmiente


Frida
Va rebre el Premi Nacional d'Il·lustració per tota la seua obra, la qual podem trobar en:
  • La Bella Durmiente
  • Elenita
  • Frida
  • Los libros de la Selva
  • 11-M once miradas
  • Demeter. Cuaderno de bitácora
També podeu visitar la pàgina web d'Ana Juan
                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada