19 de desembre, 2010

En perill d'extinció?

Després de llegir l'article La tableta da alas al libro "pirata", és evident que els autors proclamen la veu alarmant sobre la pirateria que suposarà l'ús del llibre digital i les perdudes que sofrirà l'escriptor i les editorials.
Després de buscar informació sobre el tema per formar-me una opinió crítica sobre el mateix, he pogut comprovar que existeixen molts detractors del llibre digital que opinen que si desapareix el llibre en paper, els coneixements no s'asolirán d'igual manera i el plaer de la lectura es veurà torbat per les noves tecnologies.
Crec que no s'adonen que el llibre en paper no va a desaparèixer mai, simplement s'adequa al temps en què vivim i que és inevitable tancar els ulls davant del progrés.
Sí, la nostra és la societat de la informació. Formem part de la generació dels e-mails, de les xarxes socials, dels iphones o de les aules virtuals i el llibre digital ve a oferir-nos comoditat, fàcil accés a la biblioteca, s'allunya de la deterioració i promou la cura i respecte del medi ambient.
Al meu entendre, no podem dir que existeixi una lluita entre els llibres digitals i els llibres en paper, perquè l'existència d'un no eliminarà a l'altre i tots dos compleixen una mateixa tasca. La invenció de llibres electrònics no és una millora dels llibres, sinó tan sol una forma diferent de llegir. Els llibres digitals no supliran als tradicionals perquè la seua aparició no canvia la labor dels llibres ni implica un perfeccionament d'aquesta. El que sí, l'elecció d'una o una altra opció depèn solament del lector i de quin forma de lectura trobi més interessant o més útil.
La qüestió és, podran conviure els dos suports? sabrem aprofitar els avantatges que ens ofereixen tots dos llibres? S'admeten apostes.

1 comentari:

  1. De moment no apostem res, es pot donar la convivència o la substitució com ha passat amb el video i el dvd, encara que no té res a vore. Estarem pendents del que passe. Gràcies pel teu comentari Anna. Mòdul superat!!

    ResponElimina